DIH-OLTENIA

Misiunea DIH Oltenia este de a dezvolta un ecosistem inovator pentru colaborari trans-sectoriale, al carui principal obiectiv il reprezinta cresterea nivelului de digitalizare prin conceperea, testarea si aplicarea de noi solutii tehnologice in domeniile de activitate prioritare, atat in mediul de afaceri privat, cat si la nivelul administratiei publice
Obiectivul parteneriatului constă în stimularea capacităţilor tehnologice şi inovative pentru a susţine livrarea de produse şi servicii în contextul pieţei unice de digitalizare europeană.
Obiective specifice :
a)         Crearea unui portofoliu de servicii de digitalizare furnizate de DIH Oltenia către administratia publica locala si IMM-urile din regiune prin:
•    Dezvoltarea de programe de sprijin pentru a răspunde nevoilor IMM-urilor si ale autoritatilor publice locale, în domeniul digitalizării.
•    Dezvoltarea unei oferte de înaltă tehnologie și a programelor de instruire privind conceptele de digitalizare - prin intermediul membrilor HUB-ului.
b)  Creșterea gradului de conștientizare cu privire la necesitatea investițiilor în competențele digitale și oferirea de soluții la această necesitate prin intermediul facilităților digitale:
•    Organizarea de intalniri periodice dedicate transformării digitale. Actorii vizați in prim-plan sunt: asociatiile industriale, donatorii de fonduri si capitalurile de risc, reprezentantii sectorului public si al IMM-urilor, incubatoarele de afaceri, clusterele, camerele de comert.
•    Asigurarea recunoașterii DIH-ului, atât la nivel local, cât și internațional.
c)   Asigurarea resurselor pentru un răspuns eficient, la timp și de calitate, asigurând în  același timp conditiile pentru buna functionare a echipelor de management și execuție.

 

Serviciile vor fi direcționate către:
• Prezentarea unor soluții eficiente, a celor mai bune practici pentru eficientizarea activității societății civile, a companiilor, a administrațiilor publice.
• Formarea personalului în domeniul tehnologiilor digitale (schimbarea viziunii, a modelelor de afaceri, a competențelor și a noilor competențe), inovarea și formarea antreprenorială.
• Inovarea în afaceri și crearea de parteneriate, internaționalizarea, promovarea, prin intermediul tehnologiilor digitale.
• Atragerea finanțării și finanțării activității curente, noi metode de comunicare și prezentare, facilitarea conexiunilor digitale și a procedurilor cu finanțatorii (inclusiv bănci, Fondul de Garantare, Capital de Risc, Business Angels)